Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с алфа 147 дизел

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем с алфа 147 дизел

здравейте появи ми се проблем.купих алфата преди 2 месеца до днес нищо и нямаше по мотора ама сутринта чух че някак странно работи ама не обърнах особенно внимание.та проблема е че на таблото ми изписа нещо от сорта - проблем мотор,светна червената лампа дето е за маслото (сигурно е за маслото) колата почна да прекъсва угасна и повече не щя да запали.моля ви ако имате някаква идея да споделите щото място не мога да си намеря.в понеделник ще дойдат майсторите.

Спокойно, по-описанието което си дал не може да се каже нищо, но веднага не се филмирай. Може да е от 1000 и повечето дребни неща.
    ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

не се филмирам просто доста ми излезе отгоре за парите които я взех,дано не е нещо сериозно М№

Comment

Първоначално публикувано от john_doe Покажи съобщение
        не се филмирам просто доста ми излезе отгоре за парите които я взех,дано не е нещо сериозно М№
        Това е проблема на масовия алфа потребител, радва се на алфа на 7-8 години за 3000лв с кожи, босета, навигации и т.н. и после се чуди ама защо така, и я продава ... А по темата, не мисля че някой може да ти помогне на базата на това описание, затова най-правилното предположение е - колата е за майстор, като първо - диагностика !
        ---Alfa 147 1.9JTD ---Fiat Coupe 2.0 16V EX ---Alfa GT 1.9 JTDm EX---BMW E90

Comment

Първоначално публикувано от john_doe Покажи съобщение
          здравейте появи ми се проблем.купих алфата преди 2 месеца до днес нищо и нямаше по мотора ама сутринта чух че някак странно работи ама не обърнах особенно внимание.та проблема е че на таблото ми изписа нещо от сорта - проблем мотор,светна червената лампа дето е за маслото (сигурно е за маслото) колата почна да прекъсва угасна и повече не щя да запали.моля ви ако имате някаква идея да споделите щото място не мога да си намеря.в понеделник ще дойдат майсторите.
          Може и да е дребен проблем, може и да е нещо по-сериозно!
          Ако няма към кой да се обърнеш, напиши от кой град си може и да се намери кой да помогне!
          sigpic
          Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
          156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
          147 JTDm 140-Малката манекенка
          GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
            Може и да е дребен проблем, може и да е нещо по-сериозно!
            Ако няма към кой да се обърнеш, напиши от кой град си може и да се намери кой да помогне!
            от Севлиево съм,момчетата казаха,че ще дойдат да я видят.не мога да си обясня какво стана.пуснах темата в случай нещо някой да каже да даде мнение

Comment

Здравей колега,
              не искам да те плаша и да ти развалям настроението, но мисля че ти е блокирал мотора. Лампата за масло + странен звук + странната работа на мотора + невъзможност за повторно запалване на двигателя = блокаж. Казвам ти го от опит. При мен симптоматиката беше абсолютно същата, звукът наподобяваше стържене на метал и тракане на ламарина, почнаха да прекъсват цилиндри, докато накрая не предаде Богу дух. След сваляне на картера се установи, че 4-ти биелен лагер е мазало и беше станал на парчета. Алфите имат проблем със смазочната система и са особено капризни по отношение на маслото, с което се карат. Най-често проблемите са свързани с недостатъчно смазване на 4-ти биелен лагер (дали маслената магистрала, до 4-ти биелен лагер се запушва...?). От тогава вече знам, че светне ли лампата за маслото - незабавно изключане на двигателя и в бокса.
              Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
              Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
              Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
              Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

добре де тя колата върти не се чува стъргане ей сега дойде един приятел той кара 6 години 156 дизел вика може да е някой клапан или дюза

Comment

Запушен горивен филтър, регулатор налягане или ГНП пълно с боклуци! Пробвай с натискане на Краш бутона дали ще запали. Относно лампичката - най-вероятно е изобразена дюза а не масло. Имай предвид, че по принцип светне ли дюзата и изгасне по този начин, после може и да запали но иска повече въртене...мотора не е счупен ако не е изтекло маслото, просто е доста трудно да строшиш ЖТД.
                  Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                  ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                  ex Alfa 156 1,9 JTD
                  ex Alfa 75 1,8

Comment

Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
                    Запушен горивен филтър, регулатор налягане или ГНП пълно с боклуци! Пробвай с натискане на Краш бутона дали ще запали. Относно лампичката - най-вероятно е изобразена дюза а не масло. Имай предвид, че по принцип светне ли дюзата и изгасне по този начин, после може и да запали но иска повече въртене...мотора не е счупен ако не е изтекло маслото, просто е доста трудно да строшиш ЖТД.
                    кое е краш бутона

Comment

На 156 е под шофьорската седалка гумен бутон, ако е 147 нз къде е но някъде там долу би трябвало да е...
                      Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                      ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                      ex Alfa 156 1,9 JTD
                      ex Alfa 75 1,8

Comment

На 156 е под шофьорската седалка гумен бутон, ако е 147 нз къде е но някъде там долу би трябвало да е...
                        на копчето какво е изобразено каква и функция изпълнява

Comment

Аз като начало бих си откачил акумулатора за двайсетина минути и бих опитал след това да запаля
                          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Не съм много наясно но мисля, че при удар колата спира притока на гориво към двигателя и трябва да го натиснеш за да тръгне пак...понякога сработва и без да има удар, случвало ми се е 1,2 пъти...
                            Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                            ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                            ex Alfa 156 1,9 JTD
                            ex Alfa 75 1,8

Comment

Не съм много наясно но мисля, че при удар колата спира притока на гориво към двигателя и трябва да го натиснеш за да тръгне пак...понякога сработва и без да има удар, случвало ми се е 1,2 пъти...
                              нямам такъв бутон или не можах да го намеря оная лампичка ростоянна свети кола ми трябва а нямам уфф откачих клемите пък ще видим

Comment

Working...
                              X